22.12.2011

Enkel og god omelett

Hei på dere!

Det er full fart om dagen og ikke så veldig mye tid til overs for matlaging. Tenkte jeg bare skulle gi dere en god oppskrift på en veldig god og enkel omelett!
Det er godt på brødskiven og også alene om man foretrekker det.

Du trenger

4 egg
2 ss vann
litt fløte
bacon
salt og pepper
cherry tomater


Visp sammen egg, vann, salt og pepper. Stek bacon i små skiver først og hell i blandingen. Rør litt med stekespade først. Ha så cherrytomatene over og evt andre ingredienser du ønsker. Legg et lokk over. Det skal stå på lav varme i noen minutter til omeletten er fast på overflaten!

Namm

18.12.2011

No knead bread

Jeg er en person som spiser veldig mye brød, jeg syns det er utrolig godt og jeg blir perfekt mett etter noen brødskiver til frokost. Derfor ble jeg så glad når jeg kom over denne oppskriften på noe som kalles no knead bread. Det er et brød som man ikke skal jobbe mye med, men som skal stå å hvile seg i mange timer. Det er derfor viktig å planlegge tiden. 

Her er hva du trenger:

500 g hvetemel
1/4 ts tørrgjær
1 1/2 ts salt
400 ml vann

Bland det hele lett sammen, deigen den skal være litt klissete. La den stå på kjøkkenbenken dekket med plast eller kjøkkenhåndkle i minimum 12, maks 20 timer. Etter deigen har hvilt seg, ha den på en melet plate og brett deigen mot midten med en slikkepott flere ganger. Nå skal den stå i 2 timer å hvile seg tildekket. Sett ovnen på 250 grader og etter at deigen har hevet seg i 90 minutter setter du en jerngryte med lokk inn i ovnen så den blir glovarm. Ha brødet opp i jerngryten og stek i 30 min. Etter 30 minutter senker du temperaturen til 220 og tar av lokket, stek i 15 min til. 

Du finner video og nærmere beskrivelse på matpaabordet sin blogg. 


Brødet er best å spise samme dagen, men det går også ann å nyte dagen etter hvis det oppbevares med et kjøkkenhåndkle rundt. 

16.12.2011

Sarah Bernard

Hei hei!


Nå nærmer julen seg virkelig med stormskritt. Jeg gleder meg så vanvittig mye til den store dagen. Jeg har faktisk ikke feiret jul hjemme i Norge på 2 år, så det skal bli deilig å være sammen med familien i år! 

Min favoritt julekake er definitivt Sarah Bernard. Jeg har den beste oppskriften på disse herlighetene!


Mandelbunn:

250 g malte mandler
3 1/2 dl melis
3 eggehvitter

Bland de malte mandlene og melisen sammen før du har i de stivpiskede eggehvittene. Det er viktig å "brette" hvittene inn i blandingen forsiktig. Sett små topper av blandingen på et stekebrett med skje. Stekes i ovnen på 175 grader i 12-15 min. Avkjøl helt før du sprøyter på fyllet.

Fyll:

200 g myk margarin
3 dl melis
3 eggeplommer
1 pakke kokesjokolade
1 ss kaffe fra kanna

Sett i fryseren til de har blitt faste. Dypp toppene i smeltet sjokoladetrekk

Trekk:

2 ss delfiafett
2 pakker kokesjokolade



Jeg delte noen av mandelbunnene i to og lagde halvmåner i tillegg. De er så søte å se på, samtidig som de smaker helt fantastisk!
Sarah Bernard oppbevares i fryseren og tas frem ca en time før servering!

15.12.2011

Tomatsuppe

Til kveldsmat i dag lagde jeg noe som er lett og sunt, nemlig tomatsuppe! I denne oppskriften ovnsbakte jeg tomatene, det gir de en litt søtere og fyldigere smak. 

Oppskrift på tomatsuppe:

Ca 10 modne tomater
6 dl hønse/grønnsak buljong
1 paprika
1 løk
3 fedd hvitløk


Start med å steke hakket paprika og løk i pannen til det har blitt gyllen brunt. Skjær tomatene i to og legg de på et smurt stekebrett sammen med hvitløksfedd. Krydre med salt og pepper og til slutt hell litt olivenolje over. Inn i ovnen på 200 grader til tomatene har blitt gylne og myke. 

Jeg bruker en blender til å blande det hele sammen, men du kan også bruke en stavmikser. Ha i ca 5 tomat-halvdeler og litt buljongvann av gangen og fyr løs. Det er viktig at du ikke har i for mye buljongvann da det kan sprute over selvom du har på lokk. 





Jeg hadde i litt vårløk og ost som siste finish. Mmmm...

Der har du en god og smaksrik tomatsuppe som alle kommer til å like!  


14.12.2011

Ovnsbakt kylling med pesto og parmaskinke

I denne førjulstiden blir det mye baking og søte saker i fokus. Jeg klager selvfølgelig ikke, men det er greit med litt variasjon også syntes jeg. Derfor var det litt deilig å kunne lage noe ordentlig "ikke julete mat" til middag i dag. Jeg har nemlig lagd kyllingbryst gratinert med basilikumpesto, mozarella og parmaskinke. En så utrolig god og enkel middag som tar under timen å lage.

Dette trenger du:

Kyllingfileter
Mozarellaost - jeg brukte revet 
Basilikumpesto
Parmaskinke


Jeg tinte noen kyllingfileter og krydret med salt og pepper. Stek de såvidt i pannen på hver side. Lag et snitt i senteret på filetene og fyll først med pesto og deretter mozarella. Til slutt surrer du parmaskinke rundt og strør litt mozarella på toppen. Stek i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. 




Den lett saltede parmaskinken passer så godt med basilikumpesto! Det gir en god og fyldig smak på kyllingen. Jeg serverte med ris denne gangen! Håper det smaker :-)

13.12.2011

Lucia boller

Litt på etterskudd, men det går faktisk ikke ann å ha Lucia uten de gule bollene! Jeg lagde disse med min kjære mor i går, og hun har den beste oppskriften på Lucia boller. De blir luftige og utrolig deilige. Rett og slett helt perfekte, disse må du teste!




Her er oppskriften:

50 gram fersk gjær
5 dl melk
150 gram margarin
1 g safran
0,5 ts salt
1 dl sukker
1 egg
17 dl hvetemel


Smelt smør og ha i melken. Vent til væsken er lunken med å ta i gjær, er den for varm vil gjæren dø og deigen vil ikke heve. Knus safran og saltet sammen og hell i væskeblandingen. Bland sammen det tørre og ha i væsken og egget til slutt. Det blir best resultat hvis du bruker en kjøkkenmaskin med eltekrok.

Etter at du har laget lussekattene og lagt de på et stekebrett, la de heve litt til dekket med et kjøkkenhåndkle. Visp ett egg og pensle over bollene. Inn i ovnen og vips så har du nystekte luftige lussekatter!

Disse stekes ved 225 grader i ca 10 minutter.





Rocky Road

Hei og god Santa Lucia!


I dag har jeg lagd Rocky Road. De er superenkle og lage og kan for eksempel gis bort i et glass som små julegaver. Jeg hadde i pistagenøtter, marshmallows, peanøtter og dumle. Du kan selvfølgelig ha i akkurat det du liker best av nøttegodt!

Jeg fant denne oppskriften i Leila Lindholm sin bok "A piece of cake".

600 g mørk kokesjokolade
2 poser dumle
2 never mini marshmallows
3 dl salte peanøtter
1 dl skrellede pistagenøtter

Smelt sjokoladen i vannbad. Bland resten av ingrediensene i sjokoladen og fordel i en dyp form med bakepapir. Sett i kjøleskapet til det har blitt fast.






Disse utgjør ca 20 fristende firkanter!

12.12.2011

Kakemenn

Hei!

Dagens bakst ble kakemenn. Det er så utrolig godt, og hører såklart julen til. Lett og lage er de også.


Oppskrift:

100 g smør
2,5 dl melk
3,5 dl sukker
1 ts hornsalt
12 dl hvetemel

Smelt smøret og bland i melken. Bland det tørre sammen og ha i væsken. Det blir best resultat hvis du bruker en kjøkkenmaskin med eltekrok på høy hastighet. Dekk deigen med blast og la den stå i kjøleskapet i ca 2 timer. 

Kjevele ut deigen 1/2 cm tykk og trykk ut ønskede former. Stek i ovnen på 180 grader i ca 8-10 minutter. Avkjøl på rist og pynt ønsket dekor med konditorfarge. 



I morgen står Rocky Road på menyen - så følg med! 

09.12.2011

Cake balls

Hei og god fredag!


Nå er det helg, og da synes jeg det er helt greit å unne seg noe deilig bakemums! I den anledning har jeg derfor laget cake balls i dag! Jeg er en skikkelig sjokoholiker.



Jeg tok utgangsunkt i Bakerella sin bok "Cake pops". Der finnes det alle mulige slags rare cake pops, de er kjempe søte og jeg kan tenke meg at det er en stor hit i for eksempel barnebursdager!

Først lagde jeg sjokoladekaken (fra detsoteliv.no):

400 g smør
4,5 dl vann
6 ss kakao
9 dl sukker
3 dl lettrømme
4 egg
2 ts natron
9 dl hvetemel

Glasur:

100 g smør
6 ss melk
3 ss kakao
2 ts vaniljesukker
350 g melis

Til Cake Balls trenger du:

Smeltet lys eller mørk kokesjokolade
Litt delfiafett
Glasur til å blande med kakedeigen

Dette er litt av et prosjekt. Man kan selfølgelig jukse litt med å kjøpe en kake mix og en glasur mix. Jeg jukset bare med glasur miksen denne gangen.



Smelt smøret i en stor kjele, ha i vann og kakaopulver. Kok opp. Ta kjelen av platen og hell i sukker. Deretter tar du oppi et beger lettrømme og rører godt ut. Ha i ett og ett egg og bland godt mellom hver gang. Røren tykner litt med en gang.
Ha så i hvetemel og rør til en jevn røre. Stek kaken i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter.

Jeg delte kaken i to og lagde vanlig sjokoladekake av den ene halvdelen.
Mens kaken steker, lag glasuren. Smelt smør å ha i alle ingrediensene. Stikk hull i den delen du bruker som vanlig sjokoladekake og hell glasuren over med en gang. Strø kokos eller annen pynt over.




Den andre kakehalvdelen smuler du opp og blander med kakefrosting. Jeg brukte en pose-variant fra mors hjemmelagede. Trill til like store kuler og sett 15 min i fryseren til de blir faste. Dypp i sjokolade.



















Der har du helgekosen tenker jeg :-)

07.12.2011

Morgenfugl har gull i munn

I dag lagde jeg min favorittfrokost. Nemlig yoghurt med musli og frukt. Deilig med litt pause fra brødskiva innimellom. Jeg bruker vaniljeyoghurt, banan, kiwi, appelsin og selvfølgelig musli. Man kan bare hive opp i alt man finner av god frukt. Så friskt og sunt.




Følg min blogg




Nå kan du følge Miss Whoopie på bloglovin!



Trykk her for å følge meg!




Suppe: Butternut Squash

Hei på dere!


Mitt aller første blogginnlegg - spennende! Dette er først og fremst en blogg som vil bli fylt med masse gode matoppskrifter! Jeg hiver meg i det, here it goes!

På denne kalde vinterdagen i desember står butternut squash suppe på menyen. Denne har jeg laget noen ganger i høst og den blir like god hver gang! Veldig lett å lage er den også. Denne grønnsaken er vel egentlig ikke å finne i butikkene lenger da den er ferdig for sesongen. Jeg var så heldig å finne to små butternut squash i nabolandet Sverige her om dagen, og det var ingen tvil om at de skulle i handlevogna!
Dette var mer enn nok for 2 voksne personer:

2 små eller 1 stor butternut sqush - skrellet og skjært i like store terninger
1 løk
1 rød paprika
1 liten chili
2 fedd hvitløk
6 dl hønsebuljong

Først delte jeg den skrelte squashen på langs og gravde ut kjernen med en skje



Deretter skjærte jeg den i like store terninger.
Fres hakket løk, paprika, chili og hvitløk i pannen sammen med en klatt margarin. Dette skal stekes i ca 2 min til det har blitt mykt. Hønsebuljongen kokes opp, ha i grønnsakene og squashen. Squashen skal kokes til den blir myk, 
akkurat som når du koker poteter kan du kjenne med en kniv når squashen er ferdig kokt og myk.





For en "fattig student" som meg er det ikke alt kjøkkenutstyret som er på plass. I stedet for å bruke en stavmikser, så nøyer jeg meg med en blender. Fungerer like bra, og det har ingenting å si på resultatet. Ha oppi vann og squash i 
små doser og fyr løs til det blir en tykk og deilig suppe!




Server med litt brød eller baguetter ved siden av. Nammm...