17.02.2012

Chocolate Macarons

Det er et mirakel, jeg klarte å lage herlige makroner på første forsøk! Jeg må innrømme at jeg ble litt stolt av meg selv nå, he he. Har alltid hatt en forestilling om at det er så vanskelig å få til perfekte makroner, men dette var jo egentlig ikke vanskelig i det hele tatt. Man må bare følge oppskriften slavisk, rett og slett.
Jeg lagde chocolate macarons, siden sjokolade er det beste jeg vet!


Disse gir 38 skjell

1 cup melis
1/2 cup fint malte mandler
3 ss kakao av god kvalitet
2 store eggehvitter romtemperert
5 ss sukker

Sjokolade fyll

1/2 cup kremfløte
120 g koke sjokolade
2 ss smør

Sett ovnen på 180 C. Legg klart 2 bakepapirkledde stekeplater og en bakepose klar. Makroner skal være like store som en 5-kroning. Tegn med en penn rundt 5-kroningen så du får like store makroner. Bland sammen melis, mandler og kakao og sørg for at det ikke er noe klumper. Pisk eggehvittene til de begynner å bli stive, ha så i sukker og pisk til det er helt stivt. (Ca 2 min.)

Hell den tørre blandingen i eggehviteblandingen og fold det forsiktig sammen til det ikke er noe tegn til eggehviter. Ha deigen i en bakepose med en 2 cm tip og fordel så det dekker 5-kroningene. De flyter litt ut så det er best å ha litt avstand mellom maronene. Pass på så det ikke er noen lufthull på toppene før du baker de, det lager sprekker. 
Stek i ca 15 min til de har fått en fin lysebrun farge. 

Sjokolade fyll

Kok opp kremfløten. Hakk kokesjokolade i en kjøkken mikser og hell i fløten. La det stå noen minutter og deretter bland det sammen. Ha i smøret til slutt. Sett sjokoladesausen i fryseren en stund til det har blitt litt faste

Smør fyllet i midten av en makron og press en annen makron oppå.
La makronene stå minst 1 dag i kjøleskapet, da blir fyllet fast og makronene blir deilige og myke. Smakene får satt seg skikkelig også.



15.02.2012

Belgiske Vafler

Veldig dårlig oppdatering på Miss Whoopie i det siste, I know. Jeg har nemlig vært opptatt med å flytte inn i ny leilighet, noe som vil si et X antall turer inn til IKEA og skruing av møbler. Det tar tid altså, men nå har jeg endelig kommet på plass i vårt nye hjem og kan friste med nye oppskrifter igjen :-D


Til frokost i dag lagde jeg belgiske vafler. Kjøpte et slikt belgisk vaffeljern til jul, og har ikke fått prøvd det før nå. Syns det var en perfekt måte å innvie det nye kjøkkenet mitt på! Skal ta bilder av det nye hjemmet og lage et lite innlegg om det her på bloggen tenkte jeg. 

Denne oppskriften er det Leila Lindholm som står bak. De ble vanvittig gode, og til å være første gang jeg prøvde å lage slike, må jeg si at de ble nesten perfekte!  

2 egg
125 g smør
2,5 dl melk
2 dl vann
12 g fersk gjær
0,5 ts salt
0,75 dl sukker
2 ts vaniljesukker
6,75 dl hvetemel

Separer eggene og ha hviten i en bolle for seg selv. Smelt smøret på svak varme og tilsett melk og vann. Varm det opp til 37 grader, altså lunkent. Smuldre gjæren i væsken og rør om. Tilsett så eggegulene, salt, sukker, vaniljesukker og hvetemel. 

Visp eggehvittene stive og folde de inn i røren. La den stå i ca 20 min, mens du varmer vaffeljernet. 

Ha i røre så det dekker hele platene i vaffeljernet. De skal stekes i ca 2-3 min avhengig av hva slags jern du har. 
Server med melisdryss, myk vanilje is eller friske bær!