24.03.2012

Skolebrød

Endelig helg! Har bakt skolebrød som ble utrolig gode. Denne oppskriften er idiotsikker! Har feilet SÅ mange ganger med gjærbakst, men denne, denne får alle til! 

Ca 20 skolebrød

50 gram fersk gjær
5 dl melk
150 gram margarin
0,5 ts salt
1 dl sukker
1 egg
17 dl hvetemel

Piano ferdig vaniljekrem
Melis og kokos

Smelt smøret på svak varme og tilsett melken. Varm blandingen til den er 37 grader, altså lunken. Løs gjæren opp i væsken og tilsett sukker og salt. Ha så i melet og egget og elt deigen i en kjøkkenmaskin til den har sluppet kanten på bollen. La den heve tildekket med plast i ca 1 time eller til dobbel størrelse. 

Ha deigen på en melet bakeplate og del opp i ca 20 like store boller. Ha de på stekebrett med bakepapir, og la de etterheve i 20 minutter. Nå lager du små groper i bollene med pekefingrene så du får plass til 1 ss vaniljekrem. Det er viktig at du presser gropen helt ned til platen da bollene vil heve seg mens de steker. Vanilekremen vil flyte over og renne utover bollen hvis det ikke er dypt nok. 

Stek bollene i 10 minutter ved 200 grader. 

La de ble helt kalde på en rist og ha så på melis rundt fyllet. Dypp bollene i en skål med kokosflak. La glasuren stivne før servering. 

Håper det smaker og god helg :D 




09.03.2012

Smoothie og smugtitt på mitt kjøkken

Her har dere en liten titt på kjøkkenet mitt. Alt er ikke på plass i resten av huset enda, så bilder fra stue osv kommer da det er ferdig :) 






Til denne oppfriskende smoothien trenger du:

2 never frosne jordbær
1 banan
1 dl vanilje yoghurt
ca 2 dl melk

Så enkelt som det! Ha det hele i en blender og miks i vei!


01.03.2012

Lemon Pound Cake

Hallo alle sammen. I det siste har det skjedd mye, har blant annet vært i Berlin, som er en helt fantastisk by! Anbefaler på det sterkeste å dra dit. Jeg var på tur med Wilhelmine og lillesøsteren min, alle tre elsker sitronkaken på Starbucks, så jeg var helt nødt til å teste ut denne såkalte Iced Lemon Pound Cake! Fant en oppskrift som liknet, og resultatet ble ganske bra. Selvfølgelig ble den ikke seende ut som originalen, men den smaker hvertfall ganske likt!

40 g mykt smør
225 g sukker
3 egg
saften av sitroner
1 ss sitron ekstrakt
1 ss vanilje ekstrakt
190 g mel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/2 ts natron
120 ml nøytral olje

Lemon Icing

3 dl melis
2 ss melk
saften av 1 sitron

Sett ovnen på 180 grader

Pisk det myke smøret helt klumpefritt i en kjøkkenmaskin. Ha i romtempererte egg og sukker og pisk dette til en eggedosis. Tilsett så saften av sitronene, sitron ekstrakt og vanilje ekstrakt og pisk 2 minutter til.
I en annen bolle bland det tørre sammen. Ha dette i eggedosisen og bland godt. Til slutt har du i oljen.

Røren helles i en brødform dekket med bakepapir og settes i ovnen i ca 40 minutter. Test med en tannpirker om den er klar.



Bland sammen glasuren og hell over den avkjølte kaken! Denne kaken er så frisk og god! Perfekt på sommeren med noe kaldt å drikke på terrassen :)