- ca 24 cupcakes
- 3 egg
- 3 dl sukker
- 3 dl mel
- 1 ts vaniljesukker
- 3 ts bakepulver
- 1 nype salt
- 1 1/2 ts malt kanel
- 1 ts malt kardemumme
- 2 ts malt ingefær
- 1 1/2 dl solsikkeolje
- 4 1/2 dl revne gulrøtter
- 100 g valnøtter
Cream Cheese Frosting
- 60 g mykt smör
- 5 dl melis
- 1 ts vaniljesukker
- Revet skall av 1 lime
- 100 g philadelphiaost
- Valnøtter till pynt
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland alt det tørre sammen i en separat bolle og hell deretter i eggeblandingen. Til sist bland inn fint revne gulrøtter og fint hakkede valnøtter.
Ha muffinsformer i en muffinsbakeform og fordel deigen i formene ca halv fulle. Det er viktig å ikke ha i for mye deig i formene da de kommer til å reise seg ganske mye! Jeg fylte de litt for mye og muffinsene fløt litt utover og ble ikke like pene. Hi hi..
Stekes i ca 12-15 minutter ved 175 grader.
Lag frostingen mens de steker!
Stekes i ca 12-15 minutter ved 175 grader.
Lag frostingen mens de steker!
Bland alle ingrediensene sammen og pisk godt i en kjøkkenmaskin til alt er blandet. Smør og philadelphia MÅ være mykt, hvis ikke blandes det ikke godt nok. Vent til cupcakene er helt avkjølt før du har på glasuren :-)
Garner med valnøtter på toppen som siste finish.
Nyyydelig, flinke deg jenta mi;))
SvarSlettSiden Gulrotkake er min favorittkake(sammen med prinsessekake), skal jeg definitivt prøve disse cupcakene:) Jeg velger nok å kutte ut kardemomme;)
SvarSlettTakk for oppskrift:)
Fin dag ønskes deg fra Trine:)