17.02.2012

Chocolate Macarons

Det er et mirakel, jeg klarte å lage herlige makroner på første forsøk! Jeg må innrømme at jeg ble litt stolt av meg selv nå, he he. Har alltid hatt en forestilling om at det er så vanskelig å få til perfekte makroner, men dette var jo egentlig ikke vanskelig i det hele tatt. Man må bare følge oppskriften slavisk, rett og slett.
Jeg lagde chocolate macarons, siden sjokolade er det beste jeg vet!


Disse gir 38 skjell

1 cup melis
1/2 cup fint malte mandler
3 ss kakao av god kvalitet
2 store eggehvitter romtemperert
5 ss sukker

Sjokolade fyll

1/2 cup kremfløte
120 g koke sjokolade
2 ss smør

Sett ovnen på 180 C. Legg klart 2 bakepapirkledde stekeplater og en bakepose klar. Makroner skal være like store som en 5-kroning. Tegn med en penn rundt 5-kroningen så du får like store makroner. Bland sammen melis, mandler og kakao og sørg for at det ikke er noe klumper. Pisk eggehvittene til de begynner å bli stive, ha så i sukker og pisk til det er helt stivt. (Ca 2 min.)

Hell den tørre blandingen i eggehviteblandingen og fold det forsiktig sammen til det ikke er noe tegn til eggehviter. Ha deigen i en bakepose med en 2 cm tip og fordel så det dekker 5-kroningene. De flyter litt ut så det er best å ha litt avstand mellom maronene. Pass på så det ikke er noen lufthull på toppene før du baker de, det lager sprekker. 
Stek i ca 15 min til de har fått en fin lysebrun farge. 

Sjokolade fyll

Kok opp kremfløten. Hakk kokesjokolade i en kjøkken mikser og hell i fløten. La det stå noen minutter og deretter bland det sammen. Ha i smøret til slutt. Sett sjokoladesausen i fryseren en stund til det har blitt litt faste

Smør fyllet i midten av en makron og press en annen makron oppå.
La makronene stå minst 1 dag i kjøleskapet, da blir fyllet fast og makronene blir deilige og myke. Smakene får satt seg skikkelig også.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en hilsen!