01.03.2012

Lemon Pound Cake

Hallo alle sammen. I det siste har det skjedd mye, har blant annet vært i Berlin, som er en helt fantastisk by! Anbefaler på det sterkeste å dra dit. Jeg var på tur med Wilhelmine og lillesøsteren min, alle tre elsker sitronkaken på Starbucks, så jeg var helt nødt til å teste ut denne såkalte Iced Lemon Pound Cake! Fant en oppskrift som liknet, og resultatet ble ganske bra. Selvfølgelig ble den ikke seende ut som originalen, men den smaker hvertfall ganske likt!

40 g mykt smør
225 g sukker
3 egg
saften av sitroner
1 ss sitron ekstrakt
1 ss vanilje ekstrakt
190 g mel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/2 ts natron
120 ml nøytral olje

Lemon Icing

3 dl melis
2 ss melk
saften av 1 sitron

Sett ovnen på 180 grader

Pisk det myke smøret helt klumpefritt i en kjøkkenmaskin. Ha i romtempererte egg og sukker og pisk dette til en eggedosis. Tilsett så saften av sitronene, sitron ekstrakt og vanilje ekstrakt og pisk 2 minutter til.
I en annen bolle bland det tørre sammen. Ha dette i eggedosisen og bland godt. Til slutt har du i oljen.

Røren helles i en brødform dekket med bakepapir og settes i ovnen i ca 40 minutter. Test med en tannpirker om den er klar.Bland sammen glasuren og hell over den avkjølte kaken! Denne kaken er så frisk og god! Perfekt på sommeren med noe kaldt å drikke på terrassen :)

2 kommentarer:

  1. Den ser jo knallgod ut da lille bakemester;)

    SvarSlett
  2. Får vann i munnen jeg nå:) Liker godt formkaker jeg:) Denne oppskrifta skal spares og bakes når det nye kjøkkenet er ferdig:)
    Synes du er flink jeg:)

    klem fra Trine

    SvarSlett

Legg igjen en hilsen!