24.03.2012

Skolebrød

Endelig helg! Har bakt skolebrød som ble utrolig gode. Denne oppskriften er idiotsikker! Har feilet SÅ mange ganger med gjærbakst, men denne, denne får alle til! 

Ca 20 skolebrød

50 gram fersk gjær
5 dl melk
150 gram margarin
0,5 ts salt
1 dl sukker
1 egg
17 dl hvetemel

Piano ferdig vaniljekrem
Melis og kokos

Smelt smøret på svak varme og tilsett melken. Varm blandingen til den er 37 grader, altså lunken. Løs gjæren opp i væsken og tilsett sukker og salt. Ha så i melet og egget og elt deigen i en kjøkkenmaskin til den har sluppet kanten på bollen. La den heve tildekket med plast i ca 1 time eller til dobbel størrelse. 

Ha deigen på en melet bakeplate og del opp i ca 20 like store boller. Ha de på stekebrett med bakepapir, og la de etterheve i 20 minutter. Nå lager du små groper i bollene med pekefingrene så du får plass til 1 ss vaniljekrem. Det er viktig at du presser gropen helt ned til platen da bollene vil heve seg mens de steker. Vanilekremen vil flyte over og renne utover bollen hvis det ikke er dypt nok. 

Stek bollene i 10 minutter ved 200 grader. 

La de ble helt kalde på en rist og ha så på melis rundt fyllet. Dypp bollene i en skål med kokosflak. La glasuren stivne før servering. 

Håper det smaker og god helg :D 
2 kommentarer:

  1. Mumselimums...perfekte solskinnsboller til det fine påskeværet;)) Klem mamma

    SvarSlett
  2. Du bare frister og frister med alle lekreriene dine du, jeg legger på meg jeg vettu av å bake og smake:) De ser nydelige ut:)

    klem Trine:)

    SvarSlett

Legg igjen en hilsen!