40 g mykt smør
225 g sukker
3 egg
saften av sitroner
1 ss sitron ekstrakt
1 ss vanilje ekstrakt
190 g mel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/2 ts natron
120 ml nøytral olje
Lemon Icing
3 dl melis
2 ss melk
saften av 1 sitron
Sett ovnen på 180 grader
Pisk det myke smøret helt klumpefritt i en kjøkkenmaskin. Ha i romtempererte egg og sukker og pisk dette til en eggedosis. Tilsett så saften av sitronene, sitron ekstrakt og vanilje ekstrakt og pisk 2 minutter til.
I en annen bolle bland det tørre sammen. Ha dette i eggedosisen og bland godt. Til slutt har du i oljen.
Røren helles i en brødform dekket med bakepapir og settes i ovnen i ca 40 minutter. Test med en tannpirker om den er klar.
Bland sammen glasuren og hell over den avkjølte kaken! Denne kaken er så frisk og god! Perfekt på sommeren med noe kaldt å drikke på terrassen :)
Den ser jo knallgod ut da lille bakemester;)
SvarSlettFår vann i munnen jeg nå:) Liker godt formkaker jeg:) Denne oppskrifta skal spares og bakes når det nye kjøkkenet er ferdig:)
SvarSlettSynes du er flink jeg:)
klem fra Trine