Her er oppskriften:
50 gram fersk gjær
5 dl melk
150 gram margarin
1 g safran
0,5 ts salt
1 dl sukker
1 egg
17 dl hvetemel
Smelt smør og ha i melken. Vent til væsken er lunken med å ta i gjær, er den for varm vil gjæren dø og deigen vil ikke heve. Knus safran og saltet sammen og hell i væskeblandingen. Bland sammen det tørre og ha i væsken og egget til slutt. Det blir best resultat hvis du bruker en kjøkkenmaskin med eltekrok.
Etter at du har laget lussekattene og lagt de på et stekebrett, la de heve litt til dekket med et kjøkkenhåndkle. Visp ett egg og pensle over bollene. Inn i ovnen og vips så har du nystekte luftige lussekatter!
Disse stekes ved 225 grader i ca 10 minutter.
Takk for en sååå koselig bakedag;)) Vi må bare aldri si til noen hvor mange forsøk det var på SB kakene...fytti katta hvor mye mandler vi brukte egentlig...hi,hi
SvarSlett