Her er hva du trenger:
500 g hvetemel
1/4 ts tørrgjær
1 1/2 ts salt
400 ml vann
Bland det hele lett sammen, deigen den skal være litt klissete. La den stå på kjøkkenbenken dekket med plast eller kjøkkenhåndkle i minimum 12, maks 20 timer. Etter deigen har hvilt seg, ha den på en melet plate og brett deigen mot midten med en slikkepott flere ganger. Nå skal den stå i 2 timer å hvile seg tildekket. Sett ovnen på 250 grader og etter at deigen har hevet seg i 90 minutter setter du en jerngryte med lokk inn i ovnen så den blir glovarm. Ha brødet opp i jerngryten og stek i 30 min. Etter 30 minutter senker du temperaturen til 220 og tar av lokket, stek i 15 min til.
Brødet er best å spise samme dagen, men det går også ann å nyte dagen etter hvis det oppbevares med et kjøkkenhåndkle rundt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Legg igjen en hilsen!