11.01.2012

Brownies cookies med peanøttsmør glasur

Hei Hei!

I dag var det bakedag hos Wilhelmine. Vi lagde deilige brownies cookies med peanøttsmør glasur som vi fant inne på Manuela sin blogg. Kombinasjonen av det salte peanøttsmøret mot den søte mørke sjokoladen i browniesene er helt magisk! 
Disse godsakene tok ganske kort tid å lage. 


Det du trenger til brownies er:

350 gram kokesjokolade
50 gram smør
2 egg
150 gram sukker
1 ts vanilje ekstrakt
40 gram mel
1/4 ts bakepulver

Smelt 200 gram kokesjokolade sammen med smøret i et vannbad. Sett den til side for å la den bli litt kaldere. 

Ha egg, sukker og vanilje ekstrakt sammen i en kjøkkenmaskin og pisk til det blir hvitt og luftig. Ca 15 min. Vend mel og bakepulver inn i røren uten å røre for mye. Ha i resterende kokesjokolade (150 g) som du har hakket til passe store biter, og sjokoladesausen. Bland det hele lett sammen og la røren stå i 10 minutter for å bli litt fastere.

Sett ovnen på 180 grader. 

Bruk ca 1 ts til en cookie og fordel på en bakepapirkledd stekeplate. Ikke press ned kakene! Siden de vil flyte litt utover når de stekes, anbefaler jeg å steke 9 cookies av gangen. De skal stekes i ca 8 minutter. 

Lag peanøttsmør frostingen:

160 gram melis
1 boks fint peanøttsmør
80 gram mykt smør
1 ts vanilje ekstrakt
80 ml kremfløte

Hell alle ingrediensene unntatt kremfløten i en kjøkkenmaskin og bland godt sammen. Når dette er blandet sammen til en fluffy frosting har du i fløten. 

Smør frostingene på helt avkjølte cookies og viola! 






Åååh, smaker helt fantastisk!

5 kommentarer:

  1. De ser fantastiske ut disse cookies ihvertfall:) Du store all verden, dere baker og lager mye deilig mat i din familie:) Så koselig du og Wilhelmine møtes og lager:)

    klem fra Trine:)

    SvarSlett
  2. Ser kjempegode ut!!!!

    SvarSlett
  3. Anonym19/1/12

    Dette ser fantastisk ut - men jeg lurer på om fløten skal piskes før du har den i peanøtt glasuren?
    mvh Janne

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Janne!

      Nei, kremfløten skal ikke piskes. Du heller den i til slutt :)

      Klem Miss Whoopie

      Slett
  4. Hei.
    Var innom her om dagen og fant denne oppskriften.
    Den så spennende ut, så nå står siste brett til steking i ovnen
    og kremen er ferdiglaget på benken:)
    Det lukter himmelsk, og smaksprøvene lover godt.
    Takk for super oppskrift og inspirasjon.
    Vennlig hilsen Beate

    SvarSlett

Legg igjen en hilsen!